GroenLinks en PvdA in Bodegraven-Reeuwijk in gesprek over lokale samenwerking

blank

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2026 zijn leden van GroenLinks en PvdA met elkaar in gesprek gegaan over de samenwerking. Er is al langer sprake van samenwerking in de gemeenteraad. Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen zo bleek in het gesprek. Hoe kunnen we dat verder vormgeven?  Wat onderscheidt GL-PvdA van andere partijen? Wat is het verhaal op belangrijke thema’s zoals: klimaatverandering, wonen, natuur, boeren, migratie, onderwijs, kansengelijkheid en bestaanszekerheid.

blank


Hoe behoeden we onze kwetsbare democratie tegen de gevaren van extreemrechts? Word je samen sterker met een nieuw links geluid of verlies je je eigen geluid? Het gesprek bleek veel meer dan een kennismaking en uitwisseling van visies en meningen. De overeenkomsten, de ontwikkelingen op tal van gebieden maar ook de gevaren van opkomend populisme en antidemocratische tendensen bleek de deelnemers van GL-PvdA samen te brengen.

Later dit jaar brengen de leden van GL en PvdA hun stem uit over de vorm van samenwerking in de gemeenteraadsverkiezingen van 2026. Wilt u deel uitmaken van deze samenwerking? Meldt u zich dan aan als lid van GroenLinks, PvdA of beide.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank