Van Boon tot Bakkie ontvangt pluim tijdens Duurzaamheidsmarkt

blank

Op zaterdag 28 september vond de jaarlijkse duurzaamheidsmarkt plaats. Op vele manieren kun je zelf werken aan een duurzamere toekomst. Voor de één zit dat in het verduurzamen van de woning. Voor de ander betekent dat voortaan met goed opgepompte banden de weg op, want met de juiste spanning gebruik je minder brandstof. Op het Raadhuisplein was er zo voor iedereen wat te ontdekken of te doen. Zo konden bezoekers tweedehands spullen kopen. Kapotte spullen konden direct worden gerepareerd bij de kraam van het Repair Café, er werden sieraden geknutseld met materiaal van oude blikjes. Ook werd er zwerfafval geruimd onder het genot van een silent disco. Bij meerdere kramen kreeg men tips op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van de woning.

blank


Uitreiking van de Groene Pluim

Ook werd tijdens de duurzaamheidsmarkt de Groene Pluim uitgedeeld. Wethouder Jan Leendert Van den Heuvel reikte De Groene Pluim uit aan Marcel en Linda van Mook van koffiezaak Van Boon tot Bakkie. Voor de koffieliefhebbers is deze onderneming, gevestigd in het winkelhart van Bodegraven, geen onbekende. In de winkel worden fair trade koffiebonen gebrand en gemengd tot verschillende blends. De eigenaren willen zo een positieve bijdrage leveren aan Haïti; het land waar hun adoptiekinderen geborenzijn. Maar Van Boon tot Bakkie maakt ook lokaal impact door zo duurzaam en sociaal mogelijk te ondernemen.

blank

Reden voor de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk om Van Boon tot Bakkie in de

schijnwerpers te zetten.Wethouder van den Heuvel: “Van Boon tot Bakkie stelt aan zichzelf hoge duurzame eisen, maar probeert ook anderen daar in mee te nemen. Zo krijgen klanten korting als ze de verpakkingen hergebruiken. Daarnaast gaan de koffievliesjes die bij het branden van de koffie vrijkomen, naar de pluk- en oogsttuin Hortus Populus als natuurlijke mest. Ook werken Marcel en Linda samen met Gemiva Gouda, om zo kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

De Groene Pluim die wethouder Jan Leendert van den Heuvel uitreikte aan Van Boon tot Bakkie, is de tweede in onze gemeente. De koffiewinkel treedt daarmee in de voetsporen van De Assembleurs, die vorig jaar de Groene Pluim in de wacht sleepte.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank