Pastorie aan Overtocht in Bodegraven gaat statushouders onderdak bieden

blank

De pastorie naast de St. Willibrorduskerk in Bodegraven gaat onderdak bieden aan maximaal zes statushouders. Dat zijn de geloofsgemeenschap St. Willibrordus en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk overeengekomen.

blank


In overleg met de gemeente en Thuisgevers (een initiatief van de PKN) heeft de geloofsgemeenschap besloten om de pastorie in te zetten als tijdelijke opvang voor zes statushouders. Dit zijn mensen die in Nederland een bestaan mogen opbouwen.

Voordat het zover is, wordt een deel van pastorie verbouwd om woonruimtes te creëren. Het andere deel blijft in gebruik bij de geloofsgemeenschap. De geloofsgemeenschap neemt daarnaast de begeleiding van de statushouders, die in het eerste kwartaal van 2025 worden verwacht, voor haar rekening.

Het bestuur van de geloofsgemeenschap is blij met de overeenkomst: ‘Wij voelen de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de samenleving, zeker ook als het gaat om het helpen van nieuwkomers. We zijn blij dat we een deel van onze pastorie beschikbaar kunnen stellen om hen te helpen te integreren in onze maatschappij’.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank