Actie ‘Oh kom er eens kijken Bodegraven-Reeuwijk’ weer van start

blank

Gezinnen in Bodegraven-Reeuwijk die het financieel lastig hebben kunnen dit jaar weer een beroep doen op de lokale Sinterklaasactie ‘Oh kom er eens kijken’. Na twee succesvolle jaren staan Kirsten de Leeuw, Sandra Burger en Jacqueline Bunnik weer in de startblokken om alle aanmeldingen te verwerken voor pakjesavond 2024. Dankzij de hulp van donateurs en vrijwilligers zorgen zij ervoor dat ieder kind een leuk Sinterklaasfeest kan vieren, wat anders voor veel gezinnen niet haalbaar is. Een extra steuntje in de rug tijdens de dure decembermaand, dat is het doel van het vrijwillige initiatief dat na de zomer weer van start gegaan is.

blank


Het leven is duur en voor steeds meer gezinnen wordt de situatie nijpender. Kinderen gezond laten eten, zwemles of sport, nieuwe kleding, aan alles hangt een flink prijskaartje. Dan kan zoiets leuks als het Sinterklaasfeest een last op je schouders zijn wanneer je daar gewoonweg geen geld voor hebt. In sommige gevallen worden kinderen zelfs thuis gehouden rond de feestdagen, omdat er op het schoolplein enthousiast over cadeautjes wordt gepraat. Die krijgen zij niet, want de financiën thuis laten zo’n extraatje niet toe.

Net als in andere dorpen en steden heeft Bodegraven-Reeuwijk, nu voor het derde jaar op rij, een actie om gezinnen die het niet breed hebben te helpen met Sinterklaascadeautjes en wat lekkers voor pakjesavond.

Kinderen aanmelden

De Sinterklaasactie is bedoeld voor mensen die binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wonen en zelf niet de financiële middelen hebben om cadeautjes voor hun kinderen te kopen. Ouders mogen zelf hun kinderen aanmelden voor een gratis cadeau of dit door iemand anders laten doen. Op de website www.actiesint.nl kunnen de gegevens per kind anoniem worden ingevuld. Ook als je een gezin begeleidt of je bent contactpersoon vanuit een maatschappelijke of professionele rol kun je een kind aanmelden voor deze actie. 

Kinderen aanmelden voor de Sinterklaasactie Oh kom er eens kijken Bodegraven-Reeuwijk kan vanaf nu tot vrijdag 25 oktober via de website. Op vrijdag 22 november en zaterdag 23 november worden de zakken met cadeaus uitgedeeld op een locatie in Bodegraven. Meer informatie hierover volgt later.

Doneren

Wie wil doneren kan ook terecht op de website www.actiesint.nl/doneren. Vragen kunnen gemaild worden naar actiesint@gmail.com. De organisatie wil iedereen ontzettend bedanken voor de warme support voor dit lokale initiatief.

Volg de actie

Via Facebook, Instagram, de website en via de lokale media houdt de organisatie iedereen op de hoogte. Like en volg alle updates op www.facebook.com/actiesint en  www.instagram.com/ohkomereenskijken.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank