Opnieuw overwinning voor RVC’33 veilig gesteld in weinig tijd

blank

Na een prachtig ritje door de Krimpenerwaard wachtte ons de openingswedstrijd van seizoen 24-25. We wilden de competitie goed starten met een driepunter en in de voorbespreking werden zaken aangegeven, die daaraan bij zouden kunnen dragen. Al in de tweede minuut liet RVC zich zien met een schotje door Mark Sluijs. In de fase daarna was het spel van RVC te traag en duurde het te lang voor we de spitsen konden bereiken. Daar hielpen we SPV’81 mee, want die konden nu in de omschakeling geregeld een plaagstootje uitdelen met hun lange ballen. In de 10de minuut speelde Frank de bal mee op Matthijs, die de bal niet verwachtte, waarmee een goede mogelijkheid tot gevaar wegvloeide.

blank


Door de verdedigende tactiek was het voor RVC moeilijk om het gaatje te vinden in de defensie. Te meer daar het spel weinig verrassend was. Heel incidenteel lukte het om de aanval uitgespeeld te krijgen, zoals we die zeer geregeld trainen. En dan kun je wachten op een tegentreffer. Die kwam dan ook. Na onvoldoende druk op een lange bal stond het verdedigend niet zoals afgesproken en kon de spits de bal over Stefan heen lepelen. Tot aan de rust bleef dit beeld eigenlijk bestaan, waarin de passing te matig bleef en volgens mij geen een keer de tweede bal werd gewonnen, waar we ons op zouden focussen.  En dan terwijl iedereen op het rustsignaal wacht, valt dan toch de gelijkmaker door een goede voorzet die door Mark Sluijs wordt ingekopt.  

Na rust leek RVC even iets meer energie in het spel te leggen, maar was het allerminst kwalitatief beter. In de 53ste minuut maakte Luuk van Leeuwen goed gebruik van geboden ruimte en stoomde door het centrum op, wist hij de meegekomen Rens van der Werf te bereiken die in de lange hoek de keeper wist te verschalken. Deze goal werkte bevrijdend, want in deze fase ging het baltempo omhoog, waren meer de getrainde aanvallen te zien en stond er duidelijk meer een team. Vier minuten later was het opnieuw Luuk van Leeuwen die door kon stomen, nu  meervan rechts. Zijn voorzet bereikte Jona van Egmond die goed meegesprint was en de 1-3 liet optekenen. En weer 1 minuut later werd Jop Gabriëls weggestuurd, zijn bal op de lat werd door Mark Sluijs in het dak van het doel geschoten voor de bevrijdende 1-4. Dit werkte verlammend op SPV, dat zijn huid lange tijd duur wist te verkopen. Toch lukte het RVC met een paar invallers nieuw gevaar te creëren, hoewel twee fabelachtige technische hoogstandjes van Bram van Leeuwen en Matthijs de Hoog, beter lot verdienden.

De einduitslag leverde de gewenste punten op, in de wetenschap dat dit tegen beter spelende ploegen waarschijnlijk niet voldoende zal zijn. Bij het glaasje chocomel na de wedstrijd waren er wel ideeën over de reden waarom het moeizamer ging. Hopelijk zien we dat volgende week terug in de thuiswedstrijd tegen het Woerdense VEP.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank