Nieuw schoolgebouw voor Da Costaschool in Bodegraven

blank

De Da Costaschool in Bodegraven krijgt een nieuw schoolgebouw. Schoolbestuur De Vier Windstreken en gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben een overeenkomst ondertekend. Het nieuwe gebouw is waarschijnlijk medio 2026 klaar.

blank


Met deze ondertekening wordt de verwachte nieuwbouw van de Da Costaschool werkelijkheid. De komende tijd werken de gemeente en het schoolbestuur nauw samen om een modern en functioneel schoolgebouw te maken, dat voldoet aan de behoeften van leerlingen en leerkrachten. De voorgevel van de school blijft staan en daarachter wordt een volledige nieuwe school gebouwd. Zo blijft niet alleen het authentieke karakter behouden, maar is er ook aandacht voor de vogels die hun nestjes hebben gebouwd in de gevel.

Het schoolbestuur De Vier Windstreken is erg blij met deze mijlpaal. “Dit is een belangrijk moment voor ons en de gehele gemeenschap,” vertelt Diana Lorier, voorzitter van het schoolbestuur. “Het nieuwe gebouw zal een inspirerende leeromgeving bieden voor de kinderen en een positieve bijdrage leveren aan de buurt. Daarnaast zal het vertrouwde beeld van de Da Costaschool in de wijk niet verdwijnen, omdat bij de nieuwbouw de oude gevel behouden blijft.” 

Ook wethouder Elly de Vries is positief over de stap. “De jeugd is onze toekomst en door te investeren in moderne en goed uitgeruste scholen investeren we in de toekomst van onze gemeente.”

De direct betrokken inwoners, onder wie ouders, leerlingen en omwonenden, worden tijdens het proces op de hoogte gehouden van de voortgang.

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank