ESTO bekert verder met klein smetje

Vorige week was de winst op Antibarbari voldoende om zeker te zijn van de volgende bekerwedstrijd. Er stond zaterdag tegen het eerste van voetbalvereniging ‘Zwarte Pijl’ dan ook niets op het spel. Daar dachten de Rotterdammers anders over en zij gingen met een1-3 overwinning naar huis.

Snelle en scherpe aanvallen.

De ‘Zwarte Pijl’ deed zijn naam eer aan en ESTO had moeite met haar tegenstander. In de vierde minuut leverde een mooie aanval over links hun een vrije schietkans op. De scherpte was nog even niet aanwezig. De bal ging naast maar de toon was gezet. Vrijwel de gehele eerste helft waren de groen-zwart geklede mannen dreigend voor het ESTOdoel terwijl de voorwaartsen van ESTO er nauwelijks uitkwamen. De keren dat het wel lukte hanteerde hun grensrechter de vlag (te) scherp. Hij had daarmee succes. In de 40e minuut ging een houdbaar schot vanaf 20 meter onder Tom Vink door en stond het 0-1. Drie minuten later stond de Bodegraafse muur niet goed en vloog de vrije trap onhoudbaar in het net. Met een 0-2 achterstand en gebogen hoofd ging ESTO richting de thee.

Teveel gele kaarten.

Na de rust pakte ESTO de draad prima op. Invallers en een kleine strategische wijziging zorgde voor meerdere kansen. De aansluitende treffer kwam in de 59e minuut. Coen de Groot schoot beheerst vanaf 22 meter de 1-2  binnen. ESTO gaf vol gas maar de zwarte pijlen hielden moeizaam stand. Ondanks hard werken en veel goede kansen lukte het ESTO niet om de gelijkmaker te scoren. Frustraties veroorzaakten gemopper en gele kaarten. De nieuwe spelregel vraagt wat begrip van de scheidsrechter die zelf ook wel eens een uitglijder heeft. Dat begrip was er helaas niet. In de 89e minuut zag de scheidsrechter zijn “assistent” Marcel Dijkzeul niet vlaggen en keurde het doelpunt goed. Daarmee kwam ESTO op 1-3 achterstand, tevens de einduitslag.

Start seizoen 2024/25

Ondanks een goede start met prima voetbal gaat komende zaterdag het echte werk beginnen in een eerste competitiewedstrijd tegen TAVV in Ter Aar. Een tegenstander die ook in het vorig seizoen in de poule zat. De week daarop komt Olympia naar the Hill. Leuke start van de nieuwe competitieseizoen waarin ESTO hopelijk kan strijden richting een promotie naar de 2e klas. Volgende week begint de uitwedstrijd om 14.30 uur.