Onthulling standbeeld Lien – Kaaskoningin in Bodegraven

blank

Vanmiddag is op het Raadhuisplein in Bodegraven het standbeeld ‘Lien – Kaaskoningin’ onthuld door wethouder Elly de Vries. Het beeld heeft een prominente plek gekregen op het plein en kijkt uit over de omgeving. De onthulling vond plaats om 15.00 uur, waarbij een eerbetoon werd gebracht aan de rijke traditie van de Kaaskoninginnen van Bodegraven.

blank


Vorig jaar was tijdens de Kaascorso al een glimp van het beeld te zien was op de praalwagen van Sociëteit Kras. Het standbeeld draagt de naam van Lien van der Werken, de allereerste Kaaskoningin van Bodegraven uit 1952. De Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk is verantwoordelijk voor de realisatie van het beeld, dat bedoeld is als eerbetoon aan alle Kaaskoninginnen die sinds die tijd deel uitmaken van deze bijzondere traditie.

Met de onthulling van het beeld wordt niet alleen een traditie geëerd, maar ook een verbinding gelegd tussen het verleden en de toekomst van Bodegraven, waar de Kaaskoninginnen een bijzondere plaats in de lokale geschiedenis innemen.

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank