Succesvolle 57e editie van de Meijeloop: Sportieve prestaties en gezelligheid troef

blank

Maandagavond 26 augustus vond de 57e editie van de Meijeloop plaats, een traditioneel hardloopevenement georganiseerd door Oranjevereniging “De Meije”. De loop, die lopers uit de hele regio aantrekt, werd zoals ieder jaar weer een groot succes. De organisatie zorgde voor een feestelijke sfeer, waar zowel jong als oud volop van genoten.

blank


In de 6,6 km-race wist Rick Huisman als snelste man de finish te bereiken met een indrukwekkende tijd van 00.22.03. Bij de dames was het Joyce Leliveld die als eerste over de streep kwam in een tijd van 00.28.47. Op de 15 km zette Brent Pieterse de snelste tijd neer met 00.47.47, terwijl Marlene Straathof bij de vrouwen de overwinning pakte met een tijd van 01.06.40.

blank

Ook onder de bijna 200 deelnemers bevonden zich vier vriendinnen uit Bodegraven: Anna, Davine, Esther en Jasmijn. Voor hen was het de eerste keer dat ze meededen aan de Meijeloop, maar de vriendinnen kijken al uit naar volgend jaar. “Volgend jaar gaan we voor de 15 km!” aldus het enthousiaste viertal.

De 17-jarige Anna Veldhuijzen uit Bodegraven vertelt dat de vriendinnen vroeger vaker samen liepen, maar dat dit door de drukte op school minder werd. “We zoeken nu weer meer hardloopwedstrijden op om aan mee te doen. Zaterdag 7 september staat de Singelloop in Gouda alweer op de planning. Wie weet!”

Jasmijn was de snelste van de groep vriendinnen en finishte de 6,6 km in een tijd van 33.02. Het evenement, dat zowel sportieve prestaties als gezelligheid combineerde, was voor iedereen een groot succes.

@Hoofdfoto: Privé

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank