Burgemeester reikt vier ere dorpspenningen uit

Tijdens het 45ste jubileumfeest van Buurtbus Reeuwijk-Gouda op zaterdag 31 augustus, reikte burgemeester Michiel Grauss ere dorpspenningen uit aan vier leden van de Buurtbusvereniging Reeuwijk.




Als dank voor hun vrijwillige inzet voor de samenleving werden mevrouw Jannie de Joode-van Haren, mevrouw Netty Uiterwijk-Strayer , de heer Rien van der Gaag, en deheer Jaap Flipse vandaag verrast met de overhandiging van een ere dorpspenning.

Jannie de Joode-van Haren

Mevrouw De Joode-van Haren is sinds de oprichting al betrokken bij de Buurtbus Reeuwijk-Gouda. Eerst als chauffeur en later, samen met haar man, als coördinator van de dienstroosters. Volgens haar collega’s is mevrouw altijd bereid om daarnaast hand- en spandiensten te verrichten en doet ze dit vol enthousiasme.

Netty Uiterwijk-Strayer

Naast haar werk als chauffeur op de Buurtbus brengt mevrouw Uiterwijk-Strayer ook al bijna 30 jaar het lokale huis-aan-huisblad de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk, de Goudse Post en reclamefolders rond in het buitengebied de Tempel. Daarnaast is mevrouw actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging RVC ‘33 en is zij een trouw collectant vanonder andere KWF, de Hartstichting, de Nierstichting, De Zonnebloem en het Reumafonds, Ook verzorgd zijn samen met haar moeder ieder jaar de Zomer- en Kerstmarkt voor de kerkgemeenschap.

Rien van der Gaag

De heer Van der Gaag was jarenlang een onmisbaar lid van de vereniging. Als secretaris onderhield hij contacten met concessiehouders en wist hij de belangen van de vrijwillige chauffeurs te behartigen. Tijdens een grote routewijziging in 2018 heeft de heer Van der Gaag zelfs een huzarenstukje geleverd om het voor de passagiers zo efficiënt mogelijk te maken. Onlangs heeft hij zijn activiteiten voor de Vereniging beëindigd.

Jaap Flipse

De heer Flipse staat bekend als de kapelaan van de Buurtbusvereniging. Hij is al achttien jaar verbonden aan de Buurtbusen verantwoordelijk voor de communicatie van de vereniging. Zowel naar inwoners toe, als naar de chauffeurs. Door zijn contact met diverse gemeenten is Jaap Flipse altijd goed op de hoogte van wegwerkzaamheden op de route en informeert hij de chauffeurs op tijd als er een routewijziging hierdoor plaatsvindt. Een onmisbaar onderdeel van de dienstregeling..

Over de Ere dorpspenning:
De ere dorpspenning is een dank- en eerbewijs voor personen die zich gedurende een reeks van jaren in bijzondere zin hebben ingespannen voor zijn/haar dorp.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank