Extra beveiligers bij gemeentehuis Bodegraven

Voormalig politieagent Alice Besselink is door de rechter bevolen te stoppen met het verspreiden van complottheorieën over kindermisbruik in Bodegraven. Daarnaast moet ze al het materiaal dat ze hierover online heeft gedeeld, verwijderen. Als ze deze bevelen niet opvolgt, riskeert ze een dwangsom van 5.000 euro per overtreding.




Dit oordeel kwam naar voren in een kort geding dat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk tegen Besselink had aangespannen. De zaak werd vorige week behandeld door de rechtbank in Zutphen. Besselink heeft zich de afgelopen tijd geprofileerd door het verspreiden van haar theorieën over vermeend satanisch kindermisbruik in Bodegraven.

  • Ik gun deze mensen rust, ik gun onze inwoners rust.”

De reactie van de burgemeester, Michiel Grauss, op de uitspraak van het kort geding: “Ik heb kennisgenomen van de uitspraak van de rechter in het kort geding over het complotverhaal Bodegraven. Ik ben dankbaar dat de rechter inziet hoeveel leed en verdriet ongefundeerde uitlatingen aanrichten en met dit vonnis een halt toeroept. Ik hoop nu op rust voor nabestaanden van overleden kinderen en alle inwoners van Bodegraven-Reeuwijk. Helaas hebben we hiervoor de gang naar de rechter moeten maken en ik hoop dat het nu dan ook voor eens en voor altijd stopt met de ongefundeerde verhalen die veel leed en verdriet veroorzaken onder mijn inwoners. Ik gun deze mensen rust, ik gun onze inwoners rust.”

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank