Auto-inbreker aangehouden in Weideveld

blank

Rond twee uur vannacht werd er in één van de WhatsAppgroepen die actief is in Weideveld (Bodegraven) een melding gemaakt van een auto-inbraak. De eigenaren hoorde een half uur eerder glasgerinkel en daarna het alarm van hun VW golf afgaan. De politie was gealarmeerd. Er werden twee personen in de wagen gezien die de auto volledig leeg trokken. Van één van de daders kon een summiere omschrijving gegeven worden, de vluchtrichting werd vermeld, ze waren vermoedelijk op scooters vertrokken.

blank


Een andere wijkbewoner wist vrijwel direct te melden dat de politie ook door hen gewaarschuwd was. Ze hadden verdachte geluiden gehoord en door hun omschrijving van beide daders had de politie al één van de verdachte opgepakt, deze zat met een brommer of scooter achter hun woning verstopt. Of de tweede verdachte uiteindelijk ook aangehouden is, is niet bekend.

Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen, of zoals bij deze buurtgenoten het horen van verdachte geluiden en het zien van verdacht gedrag.

blank

Bron: Onraad- en Whatsappagina Bodegraven-Reeuwijk

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank