Gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk geen financiële bijdrage onderzoek verkeersproblematiek

De gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk wil geen financiële bijdrage leveren aan een onderzoek naar oplossingen voor de verkeersproblematiek in het poldergebied. De raad wil alleen kleine maatregelen onderzoeken. Voor gemeente Waddinxveen is dit niet voldoende, omdat dit een herhaling is van zetten uit het verleden. Daarom gaat gemeente Waddinxveen na het besluit van gemeente Bodegraven-Reeuwijk dan ook zelfstandig door met een duurzame oplossing voor de verkeerssituatie op de Brugweg.




Gemeente Waddinxveen onderzoekt meerdere oplossingen 

Op basis van een verkeersonderzoek en een plan van aanpak gaat gemeente Waddinxveen verder aan de slag om de verkeersproblematiek in het poldergebied te verminderen. Na het besluit van Bodegraven-Reeuwijk legt gemeente Waddinxveen de focus op verkeersmaatregelen binnen haar eigen gemeentegrens. Wethouder Femke Vleij (verkeer en vervoer) betreurt het besluit van Bodegraven-Reeuwijk: “Het is jammer dat onze buurgemeente geen verdere invulling wil geven aan onze samenwerkingsovereenkomst. We hebben ons ingezet voor een goede samenwerking, omdat de Brugweg een belangrijke ontsluiting is voor Reeuwijk-Dorp.

Met de groei van beide gemeenten is het belangrijk om aandacht te hebben voor onze verkeersknelpunten. Voor Waddinxveen willen we dat er een oplossing komt voor het verkeersknelpunt aan de Brugweg – een knelpunt dat er al vele jaren is.” Om dit knelpunt op te lossen onderzoekt gemeente Waddinxveen op korte termijn de mogelijkheid om de Brugweg (op bepaalde tijden) af te sluiten voor vrachtverkeer en vervroegt de gemeente het uitgestelde groot onderhoud aan de Brugweg. Voor de lange termijn voert de gemeente onderzoek uit naar een nieuwe ontsluitingsroute. Alles met als doel om de Brugweg goed in te richten voor de toekomst.

Verkeersproblematiek in het poldergebied blijft een gezamenlijk probleem
Het poldergebied tussen Waddinxveen en rond Reeuwijk-Dorp bestaat uit een eeuwenoude wegenstructuur die nooit ingrijpend is aangepast. Wel is de bedrijvigheid en bebouwing door de jaren heen gegroeid. Door de ontwikkeling en groei van beide gemeenten is de verwachting dat dit blijft toenemen. Alle deelnemers aan het verkeer maken gebruik van dezelfde smalle wegen en dat zorgt voor knelpunten. Veiligheid en bereikbaarheid zijn belangrijke verkeersthema’s, zowel in Waddinxveen als in Bodegraven-Reeuwijk. Vanaf 2021 hebben beide gemeenten samengewerkt om een oplossing te onderzoeken voor de verkeersproblematiek in het poldergebied. Dit heeft geresulteerd in een verkeersonderzoek, waarmee de verkeersproblematiek objectief in beeld is gebracht en mogelijke maatregelen zijn voorgesteld. Daaropvolgend hebben we een gezamenlijk een plan van aanpak opgesteld om de 3 maatregelen met het hoogst oplossend vermogen en de nul-variant verder te onderzoeken.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank