Directeur Martina Bloemzaad neemt na 13 jaar afscheid van Speel- en Werkhoeve

Na 13 jaar is de tijd rijp voor Martina Bloemzaad: de basisschooldirecteur neemt afscheid van de Speel- en Werkhoeve. Voordat ze start aan haar nieuwe uitdaging als directeur-bestuurder van Jenaplanschool Klavertje Vier in Oudewater, was er een kleurrijk afscheid!




Martina blikt terug op een betekenisvolle tijd. Van hard werken aan de kwaliteit van het onderwijs tot uitpakken met 1 aprilgrappen: geen werkdag leek hetzelfde. ‘’De school staat als een huis. De afgelopen 13 jaar groeiden we van 160 naar 330 leerlingen en bouwden we een fantastisch team op. Zo’n sterke basis biedt ruimte om leuke ideeën uit te werken. Neem bijvoorbeeld het ‘Frans Duijts-project’. Laatst schreven kinderen eigen teksten op zijn muziek, namen ze deze op in de studio én kwam Frans zelf langs op school. Dit soort ervaringen maken de school uniek’’, aldus Martina.

Inspiratie:

Martina vindt het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en groeien. Rekenen en taal zijn belangrijk, maar er is zoveel meer: muziek, tekenen en handvaardigheid, dansen, bewegen en de natuur. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel samen spelen en samen werken. Doorzetten, fouten maken en weten dat je het niet alleen hoeft te doen. Samen maken we er een fijne school van is het motto van de Speel- en Werkhoeve. Om kinderen gelijke kansen te geven hebben Wieneke Icke en Touria Driff van bureau Boussa haar geïnspireerd om soms net dat stapje extra te zetten. Maar haar grootste inspiratiebron zijn de kinderen zelf. Zo mooi hoe ze kunnen genieten, conflicten oplossen en voor elkaar en de omgeving zorgen. 

Verbinding:

Jessica Cats, ouder van de school zegt over Martina: Ze is een veelzijdige directrice. Ik bewonder hoe zij iedereen bij naam en toenaam kent en echt persoonlijk contact maakt. Wij gaan haar verbindend vermogen, haar creatieve geest en vooral haar te gekke ideeën en acties ontzettend missen.

Nieuwe uitdaging

De overstap naar Klavertje Vier ziet Martina als een kans om haar horizon te verbreden. “Als directeur-bestuurder krijg ik meer verantwoordelijkheden, iets wat niet vaak op je pad komt. De jenaplanschool is heel bijzonder door de focus op ervaringsgericht leren en samenleven.”  Ondanks dat Martina uitkijkt naar haar nieuwe rol, zal ze veel missen aan De Speel- en Werkhoeve. “De kinderen, mijn team, het contact met ouders… alles bij elkaar maakte het plaatje compleet.’’

Toekomstperspectief

‘’Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van De Speel- en Werkhoeve. We hebben serieus gebouwd aan de kwaliteit van het onderwijs, met een goede balans tussen plezier en hard werken. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en weet zeker dat mijn team zonder mij verder kan bouwen aan deze mooie school. Ik geef het stokje met een goed gevoel door aan Carolina Tas.”

Kleurrijk afscheid

Het afscheid van de school stond in het teken van kleur en er was veel roze te zien. Ze kwam aanrijden in een pick-up truck met flamingo’s, muziek en vuurwerk. Het team, leerlingen, collega’s en ouders hebben Martina een reuze roze picknicktafel aangeboden op het schoolplein als blijvende herinnering. Daarna waren er optredens van de kinderen. En samen met de leerlingen van groep 8 heeft ze door een erehaag de school verlaten. ‘s Middags was er een afscheidsreceptie voor collega’s, oud-medewerkers, mensen van de gemeente, vrienden en familie waarop er volop gezongen en gespeecht is. Een kleurrijk mens gaat de school verlaten, maar laat een blijvende herinnering achter.

Ouders en oud leerlingen kunnen aanstaande vrijdagochtend afscheid nemen tussen 8:30 en 10:00 uur op het schoolplein. 

Foto: Esther Noordergraaf

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank