3x brons op NK voor Roan van der Weide

Van 13 t/m 16 juni vond in Amersfoort het NK zwemmen plaats. Bodegraver Roan van der Weide behaalde hierbij 3x het podium.

Donderdagochtend stond Roan aan de start van de 100 meter schoolslag. Na het 50 meter keerpunt lag hij op de 5e plaats, maar door een sterke tweede 50 meter kon hij terugkomen en tikte hij als derde aan. Zijn tijd, 1.05.72, betekende niet alleen een podiumplaats, maar ook een plek in de B Finale Senioren Open.

Op vrijdagochtend stond de 200 meter schoolslag op het programma. In een sterk deelnemersveld wist hij in de laatste meters zijn slag te slaan en tikte wederom als derde aan met 2.27.16 als tijd. Hiermee plaatste hij zich ook voor de B Finales Senioren Open.

Als afsluiting van het toernooi stond Roan zondag aan de start voor de 50 meter schoolslag. Na een explosieve start wist hij zich ook hierbij naar het podium te zwemmen. Zijn tijd, 0.29.87, betekende zijn 3e bronzen NK medaille.