Gemeenteraad keurt uitbreidings- en nieuwbouwplan Da Costa basisschool goed

Momenteel ervaren De Lelie in Driebruggen en de St. Willibrordschool en Prinses Beatrixschool in Bodegraven een leerlingenstop vanwege ruimtegebrek. De leerlingen van de Da Costaschool moeten in 2025 tijdelijk elders worden ondergebracht omdat het oude gebouw wordt gesloopt en de nieuwbouw nog niet gereed is. Het college heeft 1,2 miljoen euro extra nodig dan oorspronkelijk begroot voor de tijdelijke huisvesting van leerlingen uit Bodegraven.




Volgens de laatste leerlingenprognose wordt verwacht dat het aantal basisschoolleerlingen in Bodegraven-Reeuwijk tegen 2038 zal toenemen van 3.300 naar 4.000. Op basis van deze prognose heeft het college een Integraal Huisvestingsplan opgesteld, dat afgelopen vorige week unaniem is goedgekeurd door de gemeenteraad. Deze prognoses worden elke twee jaar herzien, omdat ze afhankelijk zijn van voltooide nieuwbouwprojecten en het aantal geboorten in de gemeente.

Ondertussen wordt er gewerkt aan een onderwijsruimtevisie die naar verwachting in november 2024 gereed zal zijn. In deze visie wordt ook onderzocht of scholen en schoolpleinen buiten schooltijd kunnen worden gebruikt voor andere maatschappelijke doelen.

Tijdens de raadsvergadering heeft Dieter Mockelman enkele uitstekende plannen gepresenteerd, waar iedereen met veel aandacht en enthousiasme naar heeft geluisterd. Deze plannen zullen zeker worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de onderwijsruimtevisie.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank