Wereldweijde steekt handen uit de mouwen bij de Voedselbank 

blank

Groep 8 van Kindcentrum Wereldweijde heeft donderdagmiddag 18 januari de Voedselbank geholpen met het inpakken van de boodschappen voor vijftig Bodegraafse huishoudens. Aanleiding is de scholenzondag op 28 januari met als thema ‘Samen delen’.

blank


“Dit is leuk om te doen, maar het is niet leuk dat zo veel mensen dit nodig hebben”, reageert Jop Uithol terwijl hij de tassen vult met bloemkool, koek en komkommer. Samen met zijn klasgenoten en meester helpt hij bij de Voedselbank in Bodegraven. Zij verzorgen wekelijks voedselpakketten voor vijftig Bodegraafse huishoudens die wat extra hulp kunnen gebruiken. De medewerkers van de Voedselbank zijn heel blij met de hulp: “We zijn nog nooit zo snel klaar geweest! Echt super!” 

Samen delen
Groep 8 van de Wereldweijde bezocht de Voedselbank in het kader van de scholenzondag op zondag 28 januari om 10.00 uur. Kindcentrum Wereldweijde is dan te gast in de Ontmoetingskerk (Spoorstraat 11) waar een kliederkerk met het thema ‘Samen delen’ wordt gehouden. Alle bezoekers van de Kliederkerk wordt gevraagd om iets mee te nemen voor de Voedselbank, zoals rijst, pasta of pastasaus. Ook is er iemand van de Voedselbank aanwezig om te vertellen wat zij doen. Tijdens deze Kliederkerkscholenzondag is iedereen – jong en oud – welkom, ook als je niet betrokken bent bij de Wereldweijde en/of de Emmaüsgemeente. 

De ‘Kliederkerkscholenzondag’ start om 10.00 uur met allerlei activiteiten, zoals knutselen, spelletjes, bewegen en koken. Activiteiten die passen bij ‘samen delen’. Daarna is er een korte kerkdienst en ten slotte een gezamenlijke, gratis lunch. Kliederkerk is een initiatief van de PKN en wordt op ruim 300 plaatsen in Nederland gehouden. De Emmaüsgemeente is hier in juli mee begonnen en houdt met succes zo’n vier à vijf keer per jaar een Kliederkerk. Zie ook www.pge.nu.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank