Feestelijke Willibrordzondag in Bodegraven

Op zondag 5 november vierde de RK-geloofsgemeenschap St. Willibrordus haar jaarlijkse patroonsfeest: het feest van de heilige Willibrord. Pastoor Dick van Klaveren leidde in een goed gevulde kerk een feestelijke eucharistieviering, waarbij alle vier de koren die de gemeenschap rijk is meezongen. Aan het einde van deze viering werden in totaal zes personen als verrassing op het altaar uitgenodigd. Vijf van hen ontvingen de Willibrordspeld, een ereteken als dank voor hun grote inzet voor de geloofsgemeenschap in Bodegraven.




Colinda en Mariska Boere

Colinda en Mariska zijn bij het kinderkoor gestart en hebben daarna de overstap naar het Jongerenkoor St. Willibrordus gemaakt. Ze zijn ook bestuurslid geweest en betrokken geweest bij het verzorgen van de liturgie. Een leuk detail: op het jaarlijkse korenfestival, waar het jongerenkoor altijd goed voor de dag komt, heeft Colinda haar man ontmoet. Mariska is naast koorlid ook twee jaar lid van de locatieraad geweest. Wegens verhuizing naar elders zijn beide na ruim 20 jaar gestopt.

Simone en Nadine van der Meer

Simone en Nadine hebben eerst gezongen in het kinderkoor. Op hun twaalfde maakten ze de overstap naar het jongerenkoor. Ze hebben naast de mooie zang ook de taak van bestuurslid vervuld en waren eveneens betrokken bij het verzorgen van de liturgie. Na ruim 25 jaar koorlidmaatschap zijn ze in augustus bij het jongerenkoor gestopt. Zij blijven actief in de gemeenschap als zangeressen tijdens de vieringen en uiteraard als betrokken kerklid.

Ook werden Vera en Joost Rooms in het zonnetje gezet.

Vera, secretariaatsmedewerkster van het eerste uur, begon in 2003. Zij vervulde al die jaren samen met een collega een zeer belangrijke taak: de parochianenadministratie. Ook het bijhouden van de sacramentsregisters, de verzorging van posters en flyers en het bestellen van de altaarbenodigdheden behoorden tot haar takenpakket. Na ruim twintig jaar neemt zij afscheid.

Haar man Joost, in Bodegraven een bekende verschijning, nam eveneens afscheid. Hij was vanaf de verhuizing naar Bodegraven ruim 25 jaar lector, betrokken bij de fusie van diverse parochies tot de huidige parochie en sinds 2015 lid van de locatieraad van Bodegraven. Verder is mede dankzij hem de Doortocht een gewaardeerde plaats voor lunches, activiteiten en condoleances.

De vijf dames ontvingen, als dank voor hun tomeloze inzet voor de St. Willibrordusgemeenschap, uit handen van de pastoor de Willibrordusspeld. Joost had de speld al enkele jaren eerder ontvangen en kreeg daarom een fles whisky en een mooie bos bloemen cadeau.

Op de foto zijn van links naar rechts te zien: Colinda en Mariska Boere, Vera en Joost Rooms en, Simone en Nadine van der Meer

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank