Cheese Valley verwelkomt 6 influencers uit Europa op persreis

Vanavond, 28 september 2023, start wederom een unieke persreis voor een speciaal geselecteerde groep Influencers uit vier verschillende Europese landen. Tijdens de tweedaagse trip ontdekken de 6 travel & food bloggers uit België, Frankrijk, Engeland en Duitsland de oorsprong van échte kaas, het gele goud van Holland. 




Dit selecte gezelschap van travel- en food fans maakt een reis door Gouda, Woerden, 

Bodegraven-Reeuwijk en de Krimpenerwaard, de vier gemeenten die samenwerken in de stichting Cheese Valley. Tijdens de tour delen de influencers hun ervaringen met hun vele social media volgers, in de hoop hen te enthousiasmeren om Cheese Valley te gaan volgen of natuurlijk te bezoeken. Ook onze ‘eigen’ Cheese Valley vlogger Leoni Goudkuil is van de partij om mooie beelden van het bezoek te maken voor onze eigen online kanalen. Extra aandacht dit jaar voor duurzaamheid, zo worden er restaurants bezocht die voornamelijk met streekproducten en korte ketens werken en wordt de nadruk gelegd op het ontdekken van het gebied per fiets of te voet. Ook worden voorbeelden getoond van kaasboerderijen die bijvoorbeeld met zonne-energie en/of zonnecollectoren hun steentje bijdragen aan een duurzamere productie. 

Het gezelschap verblijft onder meer in Schoonhoven en vanzelfsprekend volgt een uitstap naar een kaasboerderij verderop in de Krimpenerwaard waar nog op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt. In het Kaaspakhuis in Woerden leren ze alles over het maken en rijpen van kaas en in Bodegraven volgt een bezoek aan bierbrouwerij De Molen om naast kaas de veelzijdigheid van het gebied te laten zien. Ten slotte wordt in Gouda de Goudse Waag bezocht, bekijken ze Gouda vanaf het water en bakken ze hun eigen siroopwafel. 

Cheese Valley is een uniek gebied midden in het Groene Hart. Ook Buitenlandse bezoekers

beginnen Cheese Valley steeds meer te bezoeken om de bijzondere verhalen enbelevenissen van kaas te ontdekken. Champ Bouwman, projectleider Cheese Valley: ‘In Cheese Valley ontdek, beleef en proef je het gele goud van Holland. Naast de binnenlandse bezoeker wordt de bezoeker vanuit onze buurlanden steeds belangrijker en biedt Cheese Valley ook steeds meer en mooiere accommodatie voor hen om langer te verblijven. Tijdens de persreis willen we ook laten zien dat er op vele plekken in het gebied van alles te doen is om daarmee spreiding van bezoek in het gebied te stimuleren’

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank