VSTS HS1 verliest eerste wedstrijd van het seizoen

Op vrijdagavond 22 september speelde VSTS HS1 de eerste wedstrijd van het seizoen in de Galgenwaard in Utrecht tegen Majella HS1. Er is voor het eerste herenteam dit seizoen een hoop veranderd. Allereerst zijn er twee nieuwe sponsoren bij het team aangesloten, na vorig seizoen zonder naam op het shirt gespeeld te hebben, prijkt nu Koster Verhuizingen op de borst en in de teamnaam. Daarnaast heeft Bizway de primeur om de broeksponsor van het team te zijn. Aan de kleding zal het dit seizoen dus niet liggen.

Naast frisse shirts en broekjes is er meer vernieuwd in de selectie van VSTS HS1. Het team wordt dit seizoen getraind door twee dames uit de eigen vereniging, Annemarieke Zwaneveld en Saskia van Ooijen. De spierpijn na de trainingen wordt langzaamaan minder en de fitheid binnen de selectie neemt toe. Na vorig seizoen zijn er een aantal spelers gestopt en er zijn nieuwe spelers bijgekomen. Het team bestaat nu uit: Jelle (SV), Dennis (SV), Jimmy (PL), Joost (PL), Wilco (PL), Mathijs(D), Mark (M), Jeroen (M) en Niels (L). De training wordt aangevuld door Jos, Jochem en Erik, die zo nu en dan ook mee zullen spelen in de wedstrijden.

Na twee alinea’s aan vernieuwing dit seizoen was het dan ook niet vreemd dat de eerste wedstrijd nog niet de gewenste overwinning opleverde. Majella was helaas te sterk voor de afgereisde mannen uit Bodegraven. Waar VSTS de eerste set niet sterk startte, groeide het team in de wedstrijd. De tweede set kon er goed partij geboden worden, werd er hard voor elkaar gewerkt en was het gat slechts 4 punten. Er was gedurende de wedstrijd wel duidelijk te merken dat de afstemming in het team nog verder erin moet slijpen, zo lukte het nog niet altijd om na een pass van de spelverdeler de libero de set-up te laten geven en vielen er soms gaten in de verdediging. Echter, de vechtlust en de fitheid was te prijzen en het spel zal zich elke week verbeteren om het niveau op de trainingen hoog ligt. Na helaas ook de derde set te hebben verloren door iets te veel mee te gaan in het rommelige (en slimme) spel van Majella, lonkte in de vierde de kans om nog met een punt naar huis te gaan.

De vierde set werd sterk gestart. Ondanks dat er nauwelijks ruimte was achter de servicelijn, werd de eerste sterke serviceserie van de wedstrijd neergezet en liep VSTS uit tot 10-2. VSTS bleef gestructureerd spelen, maar met o.a. twee gelukkige ballen via de netrand, kroop Majella dichterbij. Bij een start van 18-18, leek de set weg te glippen en werd het 24-18. Echter gaven de mannen niet op en werkten ze setpoint na setpoint weg met een heerlijke 3-meter aanval, een killblock en een brievenbusbal. Majella wankelde en je voelde het zelfvertrouwen in het veld groeien. VSTS kwam zelf op setpoint, maar helaas scoorde uitgerekend toen Majella het punt. Vervolgens wisten ze toch door te drukken en zo eindigde de set in 27-25 voor Majella en gingen er geen punten mee terug naar huis.

Volgende week is de eerste thuiswedstrijd van Koster Verhuizingen VSTS HS1. Op 30 september om 16.30 treden de heren aan tegen Atalante HS1 uit Vinkeveen. Daarnaast spelen er ook vele andere teams. Komt u ons ook aanmoedigen?