Beloftevolle start Rohda’76

Bij de competitie-ouverture kwam Rohda’76 uit tegen Siveo’60 goed uit destartblokken. In Zegveld zegevierden de Bodegravers met 1-2 .,,We hebben verdiend gewonnen,’’ meende trainer Arjen Linstra na afloop. ,,In de tweede helft speelde Siveo’60 weliswaar meer op onze helft, maar we gaven geen kansen weg.’’ De enige mogelijkheid die de thuisclub in de slotfase creëerde, werd nota bene ingeleid door Rohda’76 zelf met een te korte terugspeelbal. Tot opluchting van iedereen uit het Rohda’76-kamp redde keeper Brian Groeneveld bekwaam.

Controleren

Door het ontbreken van enkele basisspelers moest trainer Arjen Linstra flink sleutelen aan zijn beginopstelling. En hoewel Rohda’76 in de laatste twee uitwedstrijden bij Siveo’60 de volle winst wist weg te kapen, krijgen de blauwhemden de punten hier nooit cadeau. Ook nu niet.

Gelukkig stond linksachter Lars van der Lugt net voor rust na een scrimmage voor het Siveo’60-doel op de goede plek om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen: 0-1. Ook na de rust bleef Rohda’76 de wedstrijd controleren, zonder zelf tot veel uitgespeelde kansen te komen. Tot tien minuten voor tijd. Boban Lazic dolde een paar tegenstanders om vervolgens achteloos de 0-2 op het scorebord te schilderen.

Slotoffensief

Voor de thuisclub reden om er nog een alles-of-niets offensief uit te persen. Met succes, want vlak voor tijd zocht en vond Siveo’60 aansluiting: 1-2. ,,Toen was het nog wel even billenknijpen,’’ duidde Linstra de spannende slotfase. Komende zaterdag 30 september krijgt Rohda76 bezoek van Dilettant dat de eerste wedstrijd met 2-3 verloor van Cabauw. De wedstrijd tegen de ploeg uit Krimpen aan de Lek begint om 14.30 uur.