Rohda zaal 1 speelt Hoofdklasse

Het zaalvoetbalteam van Rohda’76 heeft een historische prestatie neergezet door voor het eerst in de verenigingsgeschiedenis uit te komen in de hoofdklasse. Op woensdag 6 september wonnen de mannen de bekerwedstrijd tegen LFC uit de Topklasse met 2-4. Deze vooruitgang werd op 13 september 2023 zichtbaar toen de mannen in een afgeladen Sporthoeve tegen NOC Kralingen 1 speelden. Hoewel de Rotterdammers uiteindelijk wonnen met een score van 9-8, belooft het team van Rohda’76 veel voor de komende wedstrijden. We spraken met een van de drijvende krachten achter het team, Vlatko Lazic, over deze nieuwe periode en zijn persoonlijke ervaringen met zaalvoetbal.




Vlatko, hoe voelt het om te spelen in de hoofdklasse en wat maakt zaalvoetbal zo speciaal voor jou? “Zaalvoetbal biedt elke keer weer een nieuwe uitdaging. De ‘tiki-taka’ combinaties die je in de zaal ziet, voelen voor een voetballer als ik echt geweldig.”

Hoe verschilt het spelen op het veld van zaalvoetbal voor jou? “Het is een wereld van verschil. Kijk alleen al naar de afmetingen van het veld vergeleken met de zaal. Dan heb je het verschil in spelersaantallen en natuurlijk de omgevingsfactoren. In de zaal heb je nooit last van het weer, wat fijn is. Bovendien is het spel in de zaal veel sneller, intenser en dat geeft het net dat beetje extra.”

Hoe is het idee ontstaan om een zaalvoetbalteam bij Rohda’76 op te zetten? “Een aantal jaren geleden bespraken we het idee om samen ergens te gaan voetballen. Zaalvoetbal kwam toen als optie naar voren. We hebben toen alles op een rijtje gezet en besloten om bij Rohda’76 een eigen zaalteam te beginnen.”

Wat zijn de doelen van het team dit seizoen? “Wij mikken elk seizoen op de top. Dat is ook dit jaar ons doel. Of dat haalbaar is? De tijd zal het leren.”

Waar kunnen de fans jullie thuiswedstrijden bekijken? “We spelen onze thuiswedstrijden in de Sporthoeve in Bodegraven. Alle details, zoals speeldagen en -tijden, zijn te vinden in de app van voetbal.nl. We hopen elke thuiswedstrijd op veel publiek, zoals afgelopen week toen de tribune bijna vol zat. Dat maakt het spel altijd net een stukje mooier.”

Op woensdag 27 september wordt de Sporthoeve wederom het toneel van een spannende wedstrijd, dit keer tegen OACN-Boys 2. De aftrap is om 21.00 uur.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank